Οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους τροχούς κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι στα προσθιοκίνητα οχήματα τις τοποθετούμε στους μπροστινούς τροχούς και στα πισωκίνητα στους πίσω τροχούς. Στα τετρακίνητα οχήματα συνήθως υπάρχει οδηγία από τον κατασκευαστή. Εάν όμως δεν υπάρχει κάποια αναφορά για την τοποθέτηση τους, τότε τις τοποθετούμε στους μπροστινούς τροχούς και εάν έχουμε και δεύτερο ζευγάρι αλυσίδες καλό είναι να τοποθετήσουμε και στις πίσω ρόδες.

Τρόπος τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων

Σταθμεύουμε το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο στην άκρη του δρόμου. Απλώνουμε τις αλυσίδες στο δρόμο πίσω από τον τροχό και περνάμε την κεντρική αλυσίδα. Στη συνέχεια τραβάμε τις δυο άκρες προς τα πάνω προσέχοντας να αγκαλιάζει η αλυσίδα τον τροχό και ενώνουμε τις άκρες της αλυσίδας ασφαλίζοντας την στο πάνω μέρος του τροχού.

Τραβάμε καλά την αλυσίδα για να τεντώσει και την περνάμε από τους ειδικούς κρίκους ασφαλίζοντάς την. Μετακινούμε το όχημά μας λίγα μέρα για να βεβαιωθούμε ότι οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες.

Πρέπει να προσέξουμε η αλυσίδες να μην είναι χαλαρές καθώς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στο τροχό μας. Επίσης, μόλις βγούμε από το χιόνι και τον πάγο πρέπει να αφαιρέσουμε τις αλυσίδες, διαφορετικά θα δημιουργήσουν προβλήματα στα ελαστικά.

Προσοχή: Είναι σημαντικό να ξέρουμε να τοποθετούμε τις αντιολισθητικές μας αλυσίδες, δεν αρκεί μόνο να τις έχουμε.