Υπάρχουν περιπτώσεις που μετά από ένα τρακάρισμα δεν αξίζει να επισκευάσουμε το τρακαρισμένο αυτοκίνητο μας και είναι πιο συμφέρων να το δώσουμε για απόσυρση ή για ανταλλακτικά.

Περιπτώσεις που πρέπει να πουλήσετε το τρακαρισμένο αυτοκίνητο σας

Κάποιες φορές το κόστος επισκευής μετά από ένα τρακάρισμα είναι τόσο μεγάλο που δεν αξίζει να το επισκευάσουμε και η πώληση για ανταλλακτικά είναι πιο συμφέρουσα λύση.

Κάποιοι μηχανικοί αυτοκινήτων για να μειωθεί το κόστος επισκευής προτείνουν imitation ανταλλακτικά τα οποία είναι πιο φθηνά, όμως είναι αμφιβόλου ποιότητας. Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα πιο φθηνά επισκευασμένο τρακαρισμένο αυτοκίνητο που στην πορεία μπορεί να έχει μεγαλύτερα μηχανικά προβλήματα.

Επίσης, όταν επισκευάζουμε το τρακαρισμένο μας αυτοκίνητο τα τρακαρισμένα μέρη δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια ακόμα και αν φαίνονται εντάξει. Κανένα επισκευασμένο αυτοκίνητο δεν μπορεί να είναι σαν το εργοστασιακό. Η τοποθέτηση και συναρμολόγηση των ανταλλακτικών δεν μπορεί να είναι όπως η εργοστασιακή. Επιπλέον υπάρχουν και οι ζημιές που δεν φαίνονται άρα δεν επισκευάζονται. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση της ασφάλειας κατά την οδήγηση και κατ’επέκταση σε κάποιο νέο τρακάρισμα.

Τέλος, η μεταπωλητική αξία ενός τρακαρισμένου αυτοκινήτου μειώνεται σημαντικά και πρέπει ο νέος αγοραστής να είναι ενημερωμένος εγγράφως με φωτογραφικό υλικό του τρακαρίσματος, διαφορετικά κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε δικαστικές διαδικασίες εξαπάτησης.

Λύσεις για το τρακαρισμένο μας αυτοκίνητο

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο μας έχει τρακάρει αρκετά, είναι να το δώσουμε για ανταλλακτικά αυτοκινήτων ή εάν είναι πολύ μεγάλη η ζημιά για απόσυρση. Ιδανική λύση είναι η ανακύκλωση αυτοκινήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τα παρακάτω site: https://www.polychronou.gr/ και https://toprasinosaravalaki.gr/