Όλοι κάποια στιγμή έχει χρειαστεί να επισκευάσουμε κάποιο εξάρτημα στο αυτοκίνητο μας και έχουμε βρεθεί μπροστά στο δίλημμα εάν θα αγοράσουμε κάποιο γνήσιο ή imitation ανταλλακτικό. Αυτό το δημιουργεί η τιμή, καθώς τα imitacion ανταλλακτικά είναι πιο φθηνά από τα γνήσια. Όμως τελικά τι είναι πιο σημαντικό, το κόστος ή το σωστό αποτέλεσμα στην επισκευή του αυτοκινήτου μας.

Πλεονεκτήματα των γνήσιων ανταλλακτικών

Αρχικά τα γνήσια ανταλλακτικά ”κουμπώνουν” σωστά σε σχέση με τα άλλα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, εν αντιθέσει των imitation που μπορεί να ”κουμπώσουν” στο περίπου. Αυτό σημαίνει τη σωστή λειτουργία τους μετά την επισκευή και πολύ μικρότερες πιθανότητες βλάβης.

Σε πολλές περιπτώσεις θεωρούμε πως ένα γνήσιο ανταλλακτικό είναι πολύ ακριβό και μας συμφέρει να αγοράσουμε ένα φθηνό imitation για να ρίξουμε το κόστος επισκευής. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να πάρουμε ένα προϊόν χαμηλότερης ποιότητας το οποίο να δημιουργήσει πάλι πρόβλημα στο αυτοκίνητο μας και εν τέλη να καταλήξουμε να πληρώσουμε περισσότερα χρήματα για την επισκευή. Οπότε σίγουρα συμφέρει να αγοράσουμε εξαρχής ένα γνήσιο ανταλλακτικό.

Επίσης, κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, η ύπαρξη γνήσιων ανταλλακτικών παίζει σημαντικό ρόλο. Κανένας αγοραστής δεν θα ήθελε να αγοράσει ένα αμάξι με αγνώστου προελεύσεως μέρη, τα οποία το καθιστούν αναξιόπιστο. Άρα ένα αυτοκίνητο με γνήσια ανταλλακτικά έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία.

Η καλύτερη λύση, όταν το καινούργιο γνήσιο ανταλλακτικό μας είναι πολύ ακριβό, είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα μεταχειρισμένο γνήσιο ανταλλακτικό, για το οποίο θα είμαστε σίγουροι ότι ακολουθεί τις προδιαγραφές του εκάστοτε κατασκευαστή.

Βρείτε γνήσια ανταλλακτικά αυτοκινήτων στο site μας: https://www.polychronou.gr/